Publicerad den Lämna en kommentar

Choklad och Whiskey

För att inte gå miste om en droppe av denna gyllene dryck bör den avnjutas med några riktigt fina chokladpraliner. Både whisky och choklad har nämligen skapats genom noggrant hantverksarbete för att ge ögonen något vackert att titta på och smaklökarna något vackert att smaka på. Med chokladens kakaohalt och whiskyns alkoholhalt omfamnar de naturligt varandra och ger en utsökt balanserad smakkombination mellan sött och beskt. Ibland beskrivs en riktigt fin whiskey som choklad. Till exempel Laphroaig vars smak sägs vara ”dark, salty chocolate”.

Det finns en mängd olika sorters choklad likväl som whisky. Att hitta den mest smakfulla kombinationen av dessa bör däremot ses som en upptäcktsfärd snarare än en snårig väg. En fingervisning är att en söt och lite kryddig whisky passar utmärkt tillsammans med gräddiga och kryddiga praliner. Medan en whisky med hög alkoholhalt smakar extra gott med praliner av mörk choklad, helst med smak av vanilj. För att skapa en sötma till de bittra tonerna i den mörka chokladen. 

Vi vet hur trevligt det är att avnjuta en whiskypinne on the rocks. Men för att inte förlora några aromer och smaker ur vare sig whisky eller pralin bör de avnjutas rumstempererade i sin enkelhet. För ett smakfullt stordåd bör dessa lyxiga mästerverk även avnjutas i rätt ordning. Börja därför med att låta chokladen smälta i munnen innan du tar en sipp av din whisky. På så vis tar du vara på alla smaker, aromer och texturer, vilket skapar en värmande explosion i både kropp och själ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *